Tarieven en vergoeding

Vergoeding door uw zorgverzekeraar?

Voor begeleiding door een psycholoog of psychotherapeut heb je een verwijzing nodig.  Voor de begeleiding bij mijn praktijk is dat niet noodzakelijk. U kunt rechtstreeks een afspraak maken en u hebt geen verwijzing nodig.

Omdat ik lid ben van de Landelijke Vereniging Psycho­sociaal Werkenden (LVPW) en geregistreerd sta bij de RBCZ, worden gesprekken geheel of gedeeltelijk, door een groot aantal ziektekostenverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed.

Ik heb geen contracten voor de basisverzekering.

Relatie en gezinstherapie wordt sinds 2013 door de ziektekostenverzekeraars niet vergoed.  En het is ook belast met btw 21%. U kunt kijken of uw verzekeraar vergoeding geeft via http://www.lvpw.nl/voor-clienten/zorgverzekeraars.

Kijkt u alstublieft goed, voor de aanvang van de therapie, bij uw zorgverzekering of behandeling bij mij door hen wordt vergoed. In alle gevallen bent u verantwoordelijk voor alle betalingen die u rechtstreeks aan mij moet voldoen. kijk hier voor de behandeltarieven.

 

Afspraak annuleren?

Wanneer u verhinderd bent , dient u de afspraak minimaal 24 uur van te  voren af te zeggen. Binnen 24 uur afzegging, wordt 50% van het behandeltarief in rekening gebracht. Bij afzegging of niet verschijnen zal het volledige behandeltarief in tekening gebracht.  Dit kunt u niet bij uw verzekering declareren.